Dr.med. Gheorghe Crăciun

ORTOPEDIE SI TRAUMATOLOGIE

 

 

Dr. med. Gheorghe Craciun – absolvent al Universitatii de Medicina si Farmacie Iuliu Hateganu din Cluj-Napoca, cu specializarea in Ortopedie si Traumatologie la Clinica de Ortopedie si apoi sef de sectie de Ortopedie si Traumatologie la Clinica de Urgenta/Chirurgie I din Cluj-Napoca. Emigrat in anul 1978 in Germania, unde s-a specializat in Chirurgia Coloanei Vertebrale, conducand din 1983 sectia de Chirurgie a Coloanei Vertebrale a Clinicii de Ortopedie din Rheinfelden/Baden. Din 1990 Clinica privata proprie, profilata pe Chirurgia Ortopedica Minimal Invaziva, cu domeniul principal Chirurgia Minimal Invaziva a Herniei de Disc si a Articulatiilor.:Orthopadisches Zentrum Bad Sackingen/Germania.

Infiinteaza in anul 2008, impreuna cu Prof. Dr. Ing. Pompiliu Manea, Clinica de Ortopedie si Chirurgie Minimal Invaziva Ortomed Alex Bucur in Cluj-Napoca.

Membru al Societatii Europene de Chirurgie Experimentala
Memrbu al Societatii  Internationale de Chirurgie  a Coloanei Vertebrale
Membru al Societatii de Chirurgie Minimal Invaziva a Herniei de disc

Distins in iunie 2008 cu Diploma de Onoare UNESCO, pentru activitatea sa medicala din tara si din strainatate si pentru faptul ca s-a intors in Romania, pentru a pune umarul la imbunatatirea asistentei medicale a celor pe care in suflet nu i-a parasit niciodata.

Competente: Nucleoplastie, Artroscopie, Neuroortopedie.

 

 


 

Dr.med. Rares Opriş

ORTOPEDIE SI TRAUMATOLOGIE

Dr. med. Rares Opris - medic primar ortopedie traumatologie,    absolvent al Universitatii de Medicina si Farmacie Iuliu Hateganu din Cluj-Napoca in anul 2002, s-a format ca medic specialist in ortopedie si traumatologie in Clinica Chirurgie I din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Cluj, unde, sub atenta si competenta indrumare a sefului de sectie de Ortopedie si Traumatologie, Doctorul Voicu Turdean, a capatat o experienta bogata in ceea ce priveste managementul si conduita terapeutica moderna a pacientului politraumatizat , in chirurgia de salvare a membrelor, precum si in chirurgia coloanei vertebrale, a mainii si piciorului. Pe parcursul formarii sale ca si tanar specialist ortoped traumatolog a urmat stagii de pregatire in Franta, in cadrul CHRU Tours precum si in Clinica " Jeanne d'Arc" din Nantes, specializata in chirurgia mainii.

Preocupat de o instruire profesionala continua, doctorul Opris a participat la numeroase manifestari stiintifice si cursuri de perfectionare, atat in tara cat si in strainatate, fiind co-autor la numeroase lucrari stiintifice prezentate in cadrul congreselor de specialitate. A participat in calitate de instructor la numeroase cursuri si congrese nationale si internationale de microchirurgie reconstructiva si lambouri libere.

Munca de 5 ani in Clinica Ortomed Alex Bucur, alaturi de Doctorul Gheorghe Craciun, ortoped cu mare experienta, l-a ajutat pe Doctorul Opris in insusirea unor metode de tratament  noi,  minim invazive,  mai ales in Chirurgia Coloanei Vertebrale si Chirurgia Artroscopica. Domnia sa a devenit astfel, un pilon de baza in activitatea Clinicii si o garantie  a continuitatii calitatii superioare a asistentei medicale oferite de aceasta institutie.

Competenta in chirurgia artroscopica, chirurgia mainii.

 


 

Dr. med. Voicu Traian Turdean

ORTOPEDIE SI TRAUMATOLOGIE

Dr. med. Voicu Traian Turdean – absolvent al Universitatii de Medicina si Farmacie Iuliu Hateganu din Cluj-Napoca in 1972 si a Universitatii de Medicina si Farmacie din Bucuresti in 1978, cu specializarea in Ortopedie si Traumatologie. Este medic primar in Ortopedie si Traumatologie din 1991, cu supraspecializare si in chirurgia coloanei vertebrale.

In prezent este seful sectiei de Ortopedie, din cadrul Clinicii Chirurgie I a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Cluj.

Perfectionari profesionale in strainatate: Austria (A.K.H si U.K.H Linz), Germania (Rheinfelden), Franta (Paris, Lyon, Nice, Strasbourg), Anglia (Barnsley), South Africa (Johannesburg)

Domenii de interes: osteosinteza centromedulara in fracturile diafizare ale membrelor, osteosinteza cu fixatoare externe in fracturile deschise, chirurgia coloanei vertebrale, chirurgia metastazelor osoase, chirurgia protetica: artroplastiile de sold si genunchi, alungirea membrelor, chirurgia deformatiilor piciorului, chirurgia infectiilor osoase.

 


 

Dr.med. Szeplaki Attila

ORTOPEDIE SI TRAUMATOLOGIE

Dr.  Med. Szeplaki Attila – medic primar de Ortopedie si Traomatologie, absolvent al Facultatii de Medicina si Farmacie Iuliu Hateganu din Cluj-Napoca in anul 1967, resident al Clinicii de Ortopedie din Cluj-Napoca intre anii 1974 si 1977, a functionat ca medic specialist la Spitalul Judetean din Satu Mare din anul 1977 pana in anul 1981, iar din anul 1981 pana in anul 2014, ca medic sef de sectie de Ortopedie si Traumatologie la spitalul Clinic de Recuperare din Cluj- Napoca.

Preocupat permanent de imbunatatirea pregatirii sale profesionale, Doctorul Szeplaki a participat la multiple manifestari si cursuri in tara si in strainatate, devenind membru al unor societati stiintifice de prestigiu, cum ar fi Societatea Maghiara de Artroscopie, Societatea Internationala de Artroscopie a Soldului, etc.

Competente: Chirurgia Artroscopica, Ecografia Aparatului Locomotor

Doctorul Szeplaki este Profesor la Facultatea de Educatie Fizica si Sport a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca.

Prin vasta sa experienta, adunata in cei 40 de ani de practica a specialitatii de Ortopedie si Traumatologie, doctoral Szeplaki intregeste in mod fericit colectivul medical al Clinicii Ortomed Alex Bucur.

 


 

Dr.med. Ioan Szabo

NEUROCHIRURGIE

Dr. med. Ioan Szabo – absolvent al Universitatii de Medicina si Farmacie Iuliu Hatieganu din Cluj Napoca din 1981, cu specializarea in Neurochirurgie. Din acest domeniu vast s-a axat indeosebi pe Neuroanatomia aplicata si Chirurgia orbitei si regiunii anterioare a bazei de craniu . Doctorul Szabo esta Medic Primar Neurochirurg la Clinica de Neurochirurgie din Cluj-Napoca, unde se ocupa in mod special de chirurgia tumorilor intracraniene si ale coloanei vertebrale.

Este doctor in stiinte medicale cu teza: "Tumorile orbitale posterioare" din 1998.

Pe parcursul formarii sale a urmat cursuri de perfectionare atat in tara cat si in strainatate, de mentionat cursul de Neurotraumatologie ICRAN din Riccione, Italia in 1996 si schimbul de experienta la Western General Hospital din Edinburgh in domeniul Microchirurgiei coloanei vertebrale si Chirurgiei orbitei.

Este membru al mai multor societati profesionale:

Societatea Romana de Neurochirurgie si Societatea Romana de Microchirurgie. Este membru activ al Academiei de stiinta din New York si membru al EUNOS Societatea Europeana de Neuro-Oftalmologie.

La Clinica Ortomed Alex Bucur, Doctorul Szabo se va dedica Chirurgiei minimal invazive a coloanei vertebrale prin Nucleoplastie, Microchirurgia herniei de disc, Chirurgia nervilor periferici, ca si de Chirurgia afectiunilor orbitare

 


 

Dr.med. Oana Alina Hoteiuc

CHIRURRGIE VASCULARĂ ŞI FLEBOLOGIE

www.oanahoteiuc.ro

Dr. med. Oana Alina Hoteiuc – Absolventa a Universitatii de Medicina si Farmacie Iuliu Hatieganu din Cluj-Napoca, promotia 1996-2002, s-a format ca medic specialist in chirurgie vasculara in Clinica Chirurgie I din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Cluj-Napoca sub indrumarea distinsului Profesor Doctor Constantin Ciuce. Este asistent universitar la Universitatea de Medicina si Farmacie Iuliu Hatieganu din Cluj-Napoca, doctor in stiinte medicale cu teza :Evaluarea etiopatogenetica prin metode conventionale si neconventionale a aterogenezei experimentale. A urmat cursuri de perfectionare in tara, Bucuresti, Timisoara, castigand o experienta in tratamentul bolii varicoase, cu competenta in Tratamentul Endovenos cu LASER sub control Eco-Doppler al varicelor, ca si in tratamentul cu Laser al venelor reticulare (Spider/Teleangiectazii).
S-a perfectionat si in tehnicile conservatoare prin presoterapie-lymphapress si drenaj limfatic manual a edemului limfatic primar si secundar.
Membra a mai multor societati medicale din Romania (Societatea Romana de Chirurgie, Societatea Romana de Fiziopatologie, Societatea Romana de Microchirurgie Reconstructiva, Societatea Romana de Fiziologie), Doamna Doctor Hoteiuc este mereu preocupata de promovarea metodelor noi de chirurgie vasculara si mai ales de cele minimal invazive, cum este Tratamentul Endovenos cu Laser al Varicelor. Prin dotarea sa cu aparatura ultramoderna, Clinica Ortomed Alex Bucur ofera Doamnei Doctor Hoteiuc toate conditiile pentru promovarea metodelor noi in  Chirurgia Vasculara.

 


 

Dr.med. Mihai Aşchilian

CHIRURGIE ESTETICĂ

www.mihaiaschilian.ro

Dr. med. Mihai Aşchilian este absolvent al Universitatii de Medicina si Farmacie - Iuliu Hatieganu din Cluj-Napoca, promotia 1996 - 2002. Petrece 3 ani alaturi de Profesorul Dr. Constantin Ciuce in cadrul Sp. Clinic Judetean de Urgenta Cluj-Napoca. Intre 2005-2006 devine medic rezident in cadrul Clinicii SOS Main - Clinique du Diaconat Strasbourg, Franta. In 2007 lucreaza ca si medic rezident alaturi de Prof. Dr.Alexandru Georgescu in cadrul Sp. Clinic de Recuperare Cluj si apoi devine asistentul personal al Prof. Dr.Toma Mugea, in cadrul Clinicii Medestet, Cluj-Napoca. In 2009 devine medic specialist in chirurgie plastica-microchirurgie reconstructiva. In 2010 Dr. Aschilian devine titularul Compartimentului de Chirurgie Plastica din cadrul Clinicii de Chirurgie MaxiloFaciala nr.1 Cluj-Napoca, in paralel continuandu-si activitatea chirurgicala alaturi de Prof. Dr.Toma Mugea.

In 2010 Dr. Mihai Aschilian este desemnat fellow al DAFPRS (Dutch Association for Facial Plastic and Reconstructive Surgery). In noiembrie 2010 se alatura renumitilor chirurgi esteticieni Dr. Patrick Tonnard si Dr. Alex Verpaele in cadrul Clinicii Coupure Centrum Gent, Belgia. Aici efectueaza in special liftinguri faciale, chirurgia pleoapelor, rinoplastii, adipoimplanturi faciale, implanturi mamare, reductii si liftinguri mamare, abdominoplastii, lipoaspiratii. In cadrul spitalului Az Saint Lucas, Gent cunoaste doi profesori renumiti in chirurgia reconstructiva a sanului: Prof. Dr. M. Hamdi si Dr.K.van Landuyt, alaturi de care efectueaza reconstructii complexe de san, postmastectomii, reconstructii de mamelon, abdominoplastii circulare, adipoimplanturi la nivel mamar. Sub indrumarea Dr. Bart van der Ven, Dr. Mihai Aschilian devine printre putinii chirurgi din Europa capabili sa efectueze operatii de feminizare faciala pentru transexuali.

Pregatirea Dr. Mihai Aschilian este completata de un stagiu la Sp. Erasmus din Rotterdam, Olanda, alaturi de Prof. Dr. Jacques van der Meulen si Prof. Dr. Irene Mathijessen. Aici efectueaza o serie de interventii pentru craniosinostoze, despicaturi labiale si de palat, rinoplastii secundare. Tot in Rotterdam efectueaza, alaturi de Dr.Jacques van der Meulen, in cadrul celei mai prestigioase clinici private din Olanda - Velthuis Kliniek rinoplastii si chirurgia pleoapelor.

 


 

Dr.med. Vidraşcu Argentina

CHIRURGIE ESTETICĂ

Dr. med. Vidraşcu Argentina – medc primar de Chirurgie Estetica si Reparatorie, absolventa a Facultatii de Medicina si Farmacie Iuliu Hateganu din Cluj-napoca din anul 1997, a fost rezidenta a Clinicii de Chirurgie Plastica si Reparatorie din cadrul Facultatii de Medicina si Farmacie din Cluj Napoca intre anii 1998 si 2003, unde sub indrumarea Profesorului Alexandru Georgrscu a obtinut titlul de medic Specialist.

Dupa un an de activitate la aceasta clinica, doamna Dr. Vidrascu deschide o clinica proprie, in care desfasoara o activitate prodigioasa, marcata de o asidua munca de perfectionare profesionala, participand la numeroase cursuri de specializare in tara si strainatate, cum ar fi la Milano, Bergamo si Venetia , Berlin , Paris, Londra, Singapore. New Dehli, Sankt Petersburg.

Domnia sa a publicat numeroase lucrari in reviste de specialitate din tara si strainatate, avand ca preocupari principale : tratamentul leziunilor de decubit avansate, subiect abordat si in teza de doctorat si rinoplastia deschisa. In anul 2010, D-na Dr. Vidrascu promoveaza examenul de Medic Primar de Chirurgie Plastica si Reparatorie.

Desi stapaneste intregul spectru operator al specialitatii sale, Domnia sa s-a profilat pe chirurgia deformatiilor congenitale si dobandite ale nasului, cu rezultate deosebite, devenind un punct de referinta in acest domeniu.

In present, Doamna Doctor Vidrascu este unul dintre cei mai apreciati si cautati medici plasticieni din Cluj si opereaza la Clinica Ortomed Alex Bucur , aducand un aport substantial la cresterea prestigiului acestei institutii.

 


 

Prof. Dr. Ioan Huţanu

ORTOPEDIE PEDRIATICĂ

Prof. Dr. Ioan Huţanu – absolvent al Universitatii de Medicina si Farmacie din Sanct Petersburg, a urcat toate treptele ierarhiei universitare la UMF Cluj, ajungand Profesor titular al Catedrei de Chirurgie si ortopedie Pediatrica.

Specialist de renume in tratamentul conservativ si chirurgical al malformatiilor congenitale ale aparatului locomotor, cat si a intregei patologii osteoarticulare a copilului si adolescentului, precum si a chirurgiei viscerale pediatrice.

Ca sef de clinica, Profesorul Hutanu a dus o activitate didactica si spitaliceasca prodigioasa, pregatind multe serii de specialisti, care acum sunt raspanditi in toata tara.

A condus si conduce in continuare lucrari de diploma si teze de doctorat.

Clinica Ortomed Alex Bucur este onorata de colaborarea cu o personalitate medicala clujana de asemenea valoare.

 


 

Dr.med. Octavian Chira

ANESTEZIE ŞI TERAPIE INTENSIVĂ

Dr.med. Octavian Chira – medic primar de Anestezie si Terapie Intensiva, absolvent al Universitatii de Medicina si Farmacie din Cluj-Napoca, a lucrat mai ales in domeniul de urgente medicale, cea mai lunga perioada la Clinica Chirurgicala I (Clinica de Urgenta) din Cluj-Napoca. Alaturi de alti medici anestezisti de renume, Doctorul Chira a contribuit la desvoltarea specialitatii de Terapie Intensiva. El stapaneste toate formele de Anestezie, de la cele loco-regionale la Anestezia Peridurala Continua, aplicate atat in scopul efectuarii actului operator, cat si ca tehnici speciale de combatere a durerii. Doctorul Chira poseda o experienta bogata, care se intinde de la Anestezia la copii, pana la cea gerontologica, dar in acelas timp in Terapia Intensiva postoperatorie.

Mereu bine informat, participand regulat la manifestari stiintifice de specialitate si la efectuarea unor studii legate de anestezie si terapie intensiva, Doctorul Octavian Chira este un garant al succesului Clinicii Ortomed Alex Bucur in domeniul activitatii sale.

 

Dr. med. Valeriu Nicula

CHIRURGIE ESTETICA, PLASTICA SI MICROCHIRURGIE RECONSTRUCTIVA

Dr. med. Valeriu Nicula - Medic Primar in Specialitatea  Chirurgie Estetica, Plastica si Microchirurgie Reconstructiva, a urmat si absolvit Facultatea De Medicina Si Farmacie “ Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca in anul 1995. Pana in anul 1998, este Medic Rezident de Chirurgie  Generala in cadrul Clinicii Chirurgie II, unde sub indrumarea directa a Prof. Dr. A. Andercou si colectivului clinicii, urmeaza stagiile pregatitoare de Chirurgie Generala si Chirurgie Vasculara. Fiind impresionat de versatilitatea specialitatii de Chirurgie Plastica si deschiderea manifestata de conducatorul Clinicii De Chirurgie Plastica Si Microchirurgie Reconstructiva din cadrul Spitalului De Recuperare Cluj-Napoca , Prof. Dr. A.V. Georgescu, dr. V. Nicula decide continuarea pregatirii in cadrul specialitatii de Chirurgie Plastica si Microchirurgie Reconstructiva. In octombrie  2002, sustine Examenul de Specialitate si obtine titlul de Medic Specialist Chirurgie Plastica si Microchirurgie Reconstructiva la Spitalul Judetean Timisoara, Sectia Chirurgie Plastica sub conducerea Prof.Dr. Tiberiu Bratu.

Din Ianuarie 2003 colaboreaza cu mai multe clinici private cum ar fi Clinica Optilens, Spitalul Interservisan, precum  Spitalul de Ortopedie, Spitalul Militar Cluj-Napoca, Clinica Ortomed AB, unde efectueaza atat operatii plastice cat si estetice. Dintre acestea sunt consacrate: corectia pleoapelor, liftingul cervico-facial, corectia urechilor, nasului, buzelor, sprancenelor, precum si marirea sanilor cu implante mamare, liftingul sanilor, feselor, bratelor, coapselor, abdominoplastia (tummy-tuck), lipoaspiratia diverselor zone, varice ale membrelor inferioare,etc. Aceasta perioada este marcata de o activitate intensa si asidua de perfectionare in cadrul specialitatii de Chirurgie Plastica,  supraspecializari si traininguri de pregatire in tara si peste hotare. In Octombrie 2008, sustine si obtine titlul de Medic Primar Chirurgie Plastica, Estetica si Microchirurgie Reconstructiva la Spitalul de Arsi Floreasca, Bucuresti, Sectia Chirurgie Plastica sub conducerea  Prof. Dr.  I. Lascar.

Spectrul interventiilor se largeste prin includerea operatiilor postbariatrice,(dupa slabiri bruste  in greutate), de chirurgie genitala ( corectii, rejuvenari, alungiri si ingrosari peniene evidente), transexualism, etc. La data de 16.12.2015, sustine Teza de Doctorat, sub conducerea  Prof. Dr. Remus Ioan Orasan, devenind  Doctor in Medicina.

Dr. V. Nicula are determinarea  personala de a aborda cazuistica preponderent  estetica si plastica, intr-o conduita progresiva minim invaziva cu respectarea  principiilor de armonizare si simetrie tridimensionala, conducand la un rezultat deseori mai presus de asteptari si apreciat ca longevitate.

 

 

Dr. med. Horatiu Badiu

MEDIC SPECIALIST ORTOPEDIE - TRAUMATOLOGIE

Dr. med. Horatiu Badiu - Medic specialist ortopedie traumatologie , absolvent al Universitatii de Medicina si Farmacie ‘’Iuliu Hatieganu’’, Cluj Napoca, a urmat pregatirea in specialitate in Clinica Chirurgie 1 – Spitalul Clinic Judetean de Urgenta si Spitalul de Recuperare Cluj Napoca – Sectia Ortopedie, insusind o vasta experienta in tratarea pacientului polifracturat, dar si afectiuni precum traumatismele sportive si deformatiile dobandite.

Avand un interes deosebit pentru chirurgia artroscopica cat si pentru cea traumatologica, a urmat stagii si cursuri de specialitate pentru dezvoltarea abilitatilor chirurgicale  atat in centre medicale de renume din tara cat si din strainatate precum:  Clinica Acibadem – Istanbul,  Spitalul Hautepierre – Strasbourg, Spitalul Ortopedic Speising – Viena, Spitalul de Ortopedie Ljubljana – Slovenia.

Prin pasiune si dedicatie dr. Badiu aduce o contributie importanta la calitatea actului medical din clinica noastra.

Go to top