Clinica ORTOMED A.B. iti protejeaza viata privata!

 

In Clinica Ortomed A.B. am tratat, tratam si vom trata cu mare seriozitate protectia datelor, securitatea si conformarea cu legislatia privind protectia datelor cu caracter personal si a vietii private.

 

De aceea te informam asupra drepturilor tale cu privire la datele personale ce iti apartin.

De la 25 mai 2018 intra in vigoare un nou regulament al Uniunii Europene, Regulamentul privind protectia datelor la nivel european 679/2016, care sporeste nivelul de protectie a datelor cu caracter personal ale rezidentilor UE.
Prelucrarea datelor cu caracter personal are ca si scop, in Clinica Ortomed A.B. precum si in site-urile proprietare, oferirea de servicii medicale de specialitate conform diagnosticului si planului de tratament agreat, eliberarea de facturi fiscale aferente servicilor medicale achizitionate si/sau prestate in ClinicOrtomed A.B., trimiterea de informatii prin mail si prin sms, eliberarea de adeverinte medicale, solicitari de analize medicale, comunicare telefonica ori prin scris in timp real prin intermediul aplicatiilor dedicate din site-ul apartinator Clinicii Ortomed A.B., colectarea de date ale candidatilor la un loc de munca in cadrul clinicilor noastre, datele vizitatorilor in paginile web, datele la inscrierea la newsletter, date obtinute in urma completarii formularelor de contact din site.

Site-ul SC Ortomed A.B. SRL este urmatoarele: www.clinicaortomedab.ro si este criptate SSL in vederea oferirii unui grad inalt de securitate a datelor personale.

In relatia cu tertii ne asiguram intotdeauna ca instituim garantii adecvate pentru protejarea datelor Dvs. pe baza unor clauze contractuale intre Clinica Ortomed A.B. si acestia.

Datele cu caracter personal furnizate sunt necesare la înregistrarea şi procesarea informaţiilor referitoare la istoricul şi diagnosticul pe care l-aţi solicita precum si la plata serviciilor medicale prestate ori achizitionate. Refuzul dumneavoastră poate determina imposibilitatea referirii medicale a investigaţiei pe care doriţi să o efectuaţi, implicit anularea programării şi se poate duce până la refuzul efectuării actului medical precum si la imposibilitatea eliberarii unei dovezi de plata.

Dacă v-aţi exprimat acordul pentru ca datele privind starea dumneavostră de sănătate să fie comunicate altor persoane ( ex. rude apropiate), operatorul va comunica aceste date potrivit cu instrucţiunile dumneavoastră.

In vederea colectarii si procesarii datelor solicitate in scopul mentionat mai sus este necesar consimtamantul dumneavoastra expres privind prelucrarea datelor cu caracter personal precum si consimtamantul informat la care dumneavoastra sunteti parte.

Datele personale vor fi pastrate atata timp cat este necesar pentru indeplinirea scopului mentionat mai sus sau in exercitarea unui interes public, intr-o perioada de timp prevazuta de dispozitiile legale si in conformitate cu prevederile regulamentului GDPR.

 

Care sunt drepturile Dvs?

Va sunt conferite oricare dintre urmatoarele drepturi in baza conditiilor specificate de GDPR (Regulamentul privind protectia datelor la nivel european 679/2016), si anume:

  • dreptul de acces la datele personale;
  • dreptul de a solicita rectificarea sau actualizarea atunci cand datele sunt inexacte sau incomplete;
  • dreptul de a solicita stergerea datelor in anumite circumstante (de ex. cand datele personale nu mai sunt necesare in raport cu scopul mentionat mai sus);
  • dreptul de a solicita restrictionarea prelucrarii in anumite circumstante (de ex. atunci cand dumneavoastra contestati exactitatea datelor – pentru perioada ce ne-ar permite verificarea exactitatii acelor date);
  • dreptul de a depune o plangere la noi si/sau la autoritatea competenta privind protecția datelor;
  • dreptul de a va opune prelucrarii;
  • dreptul de a va retrage consimtamantul, in orice moment, pentru prelucrarea datelor personale, la care ati consimtit anterior;
  • dreptul la portabilitatea datelor, in sensul transferului datelor personale catre un alt operator de date personale desemnat de Dumneavoastra;
  • dreptul de a fi notificat de catre operator in caz de incalcari privind securitatea datelor
  • dreptul de a va anunta in timp real daca vom face vreun transfer al datelor personale intr-o tara din Uniunea Europeana sau din afara Zonei Economice Europene.


Pentru mai multe informatii puteti consulta Regulamentul European privind Protectia Datelor accesand linkul urmator: eur-lex.europa.eu

 

Go to top